dimecres, 3 d’abril de 2013

'No hi ha temps que no torn', el nostre primer disc


'No hi ha temps que no torn' és el títol del primer treball discogràfic del grup Taverners. Des de fa tres anys, el jove quartet mallorquí passa pel seu sedaç temes populars, tradicionals i d'autors de la nostra terra. Ara presenten part de l'extens repertori que han anat interpretant pels diferents escenaris de Mallorca i Catalunya.


El disc ha estat enregistrat als estudis Ona de Bunyola, amb la producció a càrrec de Miquel Brunet. De fet, fou Brunet que animà el grup a dur a terme aquest projecte. Un projecte que serà finançat gràcies al micromecenatge. Taverners aconseguí més de 5.000 euros en 40 dies a través de la plataforma verkami.
'No hi ha temps que no torn' és un treball on hi podem sentir temes de Maria del Mar Bonet, UC, Al‐Mayurqa, Ovidi Montllor Guillem d'Efak.D'aquest darrer, s'hi inclou musicat el poema 'siau qui sou', tot un himne de la nostra terra. El denominador comú de totes les cançons és la vigència del seu missatge. A més, la cantant i periodista Noemí Garcies ha col·laborat en els recitats de la Cançó de son Coletes. Les fotografies són de Pere J. Oliver.
No es tracta un disc de versions convencional doncs el grup es fa ben seves les cançons i la reivindicació de les seves lletres, passant‐les seu sedaç de joventut i personalitat. Així, les xeremies i els guitarrons s'empelten amb el so d'un bombo, un baix i una guitarra elèctrica de forma gens forçada. Acaba esdevenint també un disc pedagògic ja que torna a posar damunt la taula sons i paraules d'un temps que volen arribar a un públic jove que potser encara no coneix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada